, , ,

TetraTest AlgaeControl 3in1 (tesztcsíkok)

5655 Ft

Gyorsan és egyszerűen teszteli a 2 legfontosabb alganövekedési paramétert, a nitrátot és a foszfátot, valamint az akvárium és a tó víz pufferkapacitását.

A vizsgálati eljárás: merítse a tesztcsíkot a vízbe, és mozgassa oda-vissza 2 másodpercig. Várjon kb. 60 másodpercet, ne rázza le a felesleges folyadékot, és hasonlítsa össze a teszt mezőket a doboz színskálájával.

Vigyázat: ne érintse meg a teszt mezőket, és ne tartsa őket folyó víz alatt.

Nitrát (NO3):
– Az akvárium vagy a kerti tó nitrogénciklusának részeként a nitrogént tartalmazó szerves anyagok, például a hal ürüléke és az el nem fogyasztott étel, lebomlanak, és nitrit (NO2) és végül nitrát (NO3) halmozódnak fel a vízben. A nitrát 50 mg/ l -nél nagyobb koncentrációban az akvárium vízében és 10 mg/l-nél nagyobb koncentrációban a tó vizében elősegíti az erős algák növekedését.
– Ha a nitrátkoncentráció túl magas, részleges vízcserét kell végezni. A jó növénynövekedés segít a felesleges nitrátok csökkentésében is. Ezt elősegítheti a Tetra PlantaMin műtrágyázás.
– A Tetra NitrateMinus segítségével további nitrátcsökkentés érhető el az akváriumban.
– A vizet mindig készítse elő a Tetra AquaSafe-el, mielőtt új vizet adna az akváriumhoz vagy a tóhoz.

Foszfát (PO4):
– A halak etetése és a szerves anyagok természetes lebomlási folyamata folyamatosan növeli a foszfáttartalmat az akváriumban vagy a tóban. A foszfátértéknek a lehető legalacsonyabbnak kell lennie, hogy ne ösztönözze az algák növekedését. Mindenesetben 2 mg/l > foszfátkoncentrációt kell elérni.
– Ha a foszfátkoncentráció túl magas, végezzen részleges vízcserét.
– További foszfátcsökkentés érhető el a Tetra PhosphatMinus segítségével akváriumokban vagy tavakban.
– Mindig kezelje a vizet Tetra AquaSafe-el, új vizet adna az akváriumhoz vagy a tóhoz.

Karbonát keménység (KH):
– A KH jelentése hidrogén-karbonát koncentráció, amely pH-pufferként működik. Stabil pufferkapacitás érhető el, ha a KH érték > 6 dH.
– Ha az akvárium KH értéke túl alacsony, adjon az akvárium vizéhez Tetra pH/KH Plus-t.
– Ha a tó KH értéke túl alacsony, adjon hozzá Tetra Pond WaterSabiliser-t. Ez lehetővé teszi, hogy elegendő pufferkapacitást érjen el a tó vizében. Ez is optimális feltétele a hatékony és biztonságos algák elleni védekezésnek.

Gyártó: Tetra GmbH Németország.

226 Ft/db

Availability: Készleten

Cikkszám: FISHBISTRO0252 Kategóriák: , , ,

Extra minőségmegőrzési idő kontroll

4 hónapon belül lejáró minőségmegőrzési idővel webshopunkban nem értékesítünk eledeleket, így a megvásárolt termékek nagy valószínűséggel a lejárati idő előtt felhasználhatók. Kedvenceid így garantáltan mindig megfelelő minőségű élelemhez jutnak.

Felelősség

Kiemelt fontosságú számunkra a felelős állattartás ügye és ennek edukációja. Termékválasztékunk kialakításánál és az általunk közölt állattartási tanácsoknál igyekszünk erre nagy figyelmet fordítani.

Házhozszállítás

Dunaújvárosban és környékén akár a megrendelés napján történő expressz kiszállítást is vállalunk, de átvételi pontjainkon is átvehetők a megrendelt termékek. Országosan is többféle szállítási lehetőség közül választhatsz. További információkat a szállítási feltételeknél találsz.

Magyar webshop

Magyar ügyfélszolgálat. Megbízható fizetési felület. Vásárlásoddal egy magyar, állatbarátok által üzemeltetett vállalkozást támogatsz.

Bankkártyás fizetés

A könnyen kezelhető, megbízható, professzionális fizetési felületet a SimplePay biztosítja.

Egyedi beszerzés

Kérésedre beszerezzük bármely – választékunkban nem szereplő, de  – általunk forgalmazott márka Magyarországon elérhető termékeit. Kérjük jelezd ha ilyen terméket keresel!

Kényelem

Választékunk alakításánál a vonzó megjelenésen kívül fontos szempont az egyszerű, gyors, kényelmes kezelhetőség valamint a tartós, magas minőség. Az a célunk, hogy sok örömet szerezzen és kevés feladatot  jelentsen egy varázslatos víz alatti világ létrehozása és fenntartása.

Kérdések

Amennyiben kérdéseid merülnek fel, keress bennünket bizalommal! Igyekszünk hamar válaszolni.

Shopping Cart